Հայաստանի բժշկագիտություն =Medical Science of Armenia

Պատրաստի սննդամթերքում յոդացված կերակրի աղի օգտագործման աստիճանի և այդ մթերքները պատրաստող անձանց՝ յոդային սնուցման վերաբերյալ գիտելիքների մակարդակի գնահատման մասին

Ասլանյան, Հ. Ց. and Սերգեևա, Ն. Է. and Զաքարյան, Ա. Ա. (2018) Պատրաստի սննդամթերքում յոդացված կերակրի աղի օգտագործման աստիճանի և այդ մթերքները պատրաստող անձանց՝ յոդային սնուցման վերաբերյալ գիտելիքների մակարդակի գնահատման մասին. Հայաստանի բժշկագիտություն, 58 (4). pp. 3-14. ISSN 0514-7484

[img]
Preview
PDF
Download (205Kb) | Preview

    Abstract

    На основе обзора материалов ВОЗ, ЮНИСЕФ, ГСЙ и других важных документов об универсальном йодировании соли (УЙС) и с учетом результатов оценки (методом опроса) уровня знаний о йодном питании среди 42 изготовителей пищевых продуктов (хлеба и др.) выработаны следующие выводы и рекомендации.Review of the WHO, UNICEF, IGN materials and other important documents and the results from assessment (through direct interviewing) of the level of knowledge on iodine nutrition among 42 food processors allow us to draw up the following conclusions and recommendations.

    Item Type: Article
    Additional Information: Об оценке степени использования йодированной соли в готовых пищевых продуктах и уровня знаний о йодном питании их изготовителей; About Assessment of the Extent to Which Iodized Salt is Used in Processed Foods and Food Processors’ Level of Knowledge on Iodine Nutrition
    Uncontrolled Keywords: Асланян Г. Ц., Сергеева Н. Э., Закарян А. А., Aslanyan H. Ts., Sergeeva N. E., Zaqaryan A. A., յոդային սնուցում, յոդի անբավարարությամբ պայմանավորված խանգարումներ (ՅԱԽ), աղի համընդհանուր յոդացում (ԱՀՅ), պատրաստի սննդամթերք
    Subjects: R Medicine > RZ Other systems of medicine
    Divisions: UNSPECIFIED
    Depositing User: Inf. Dept,
    Date Deposited: 14 Jan 2019 14:41
    Last Modified: 15 Dec 2019 18:49
    URI: http://medsci.asj-oa.am/id/eprint/6277

    Actions (login required)

    View Item