Bazarchyan, A. A. and Aslanyan, H. Ts. and Stepanyan, R. S. and Ghazaryan, A. S. and Petrosyan, G. Z. and Andreasyan, D. M. and Sujyan, C. L. and Shirvanyan, A. Yu. (2020) Assessment of Salt Concentration in Cheese Commonly Consumed in Armenia. Հայաստանի բժշկագիտություն, 60 (1). pp. 79-87. ISSN 0514-7484
Abstract
Проанализированы оригинальные статьи и крупные обзоры (в основном, англоязычные), в т. ч. тематические доклады и руководства ВОЗ, представляющие доказательные данные о том, что повышенное потребление соли приводит к повышению кровяного давления и, тем самым, к развитию ряда сердечно-сосудистых заболеваний (ССЗ), а сокращение потребления соли может снизить кровяное давление и риск ассоциированных ССЗ. Կատարվել է օրիգինալ հոդվածների և ծավալուն ակնարկների, այդ թվում՝ ԱՀԿ-ի թեմատիկ զեկույցների և ուղեցույցների վերլուծություն: Համաձայն ուսումնասիրված աղբյուրների՝ չափից ավելի քանակներով աղի սպառումը բերում է արյան ճնշման բարձրացման և որպես հետևանք՝ մի շարք սիրտ-անոթային հիվանդությունների զարգացման, իսկ աղի սպառման սահմանափակումը կարող է իջեցնել արյան ճնշումը և կրճատել համապատասխան հիվանդությունների զարգացման ռիսկը:
Item Type: | Article |
Additional Information: | Оценка содержания соли в сырах, обычно потребляемых в Армении; Հայաստանում սովորաբար սպառվող պանրի մեջ աղի խտության գնահատումը |
Uncontrolled Keywords: | Базарчян А. А., Асланян Г. Ц., Казарян А. С., Андреасян Д. М., Суджян К. Л., Ширванян А. Ю., Степанян Р. С., Петросян Г. З., Բազարչյան Ա. Ա., Ասլանյան Հ. Ց., Ղազարյան Ա. Ս., Անդրեասյան Դ. Մ., Սուջյան Կ. Լ., Շիրվանյան Ա. Յու., Ստեփանյան Ռ. Ս., Պետրոսյան Գ. Զ., non-communicable disease (NCD), blood pressure (BP), cardiovascular disease (CVD), risk factor, cheese, salt |
Subjects: | R Medicine > RC Internal medicine > Diseases of the circulatory (cardiovascular) system |
Divisions: | UNSPECIFIED |
Depositing User: | Inf. Dept, |
Date Deposited: | 08 Jun 2020 21:03 |
Last Modified: | 11 Jun 2020 10:22 |
URI: | http://medsci.asj-oa.am/id/eprint/6386 |
---|
Actions (login required)